Acolliment d’infants i joves d’alta complexitat: desmuntem les armadures emocionals

12/04/2023 | Infància i Adolescència, Resilis

El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i la Federació Internacional de Comunitats Educatives (FICE) han engegat un pla pilot per promoure l’acolliment familiar d’infants i joves menors d’edat. Fundació Resilis, juntament amb Fundació Infància i Família són les entitats responsables del projecte al territori català i el lidera Noèlia da Silva.

Per posar en marxa el programa, Drets Socials fa una crida per trobar 16 famílies arreu del país que vulguin acollir infants i adolescents d’entre 7 i 18 anys que avui viuen en centres de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

Però es tracta d’un “acolliment especialitzat” que requereix especial preparació per a les futures famílies disposades a fer-se càrrec d’infants i joves que tenen problemes de salut mental o de conducta. Per això, per poder ser persona acollidora s’ha de disposar d’una qualificació professional acreditada i homologada en psicologia (diplomatura, llicenciatura o grau), educació social, magisteri, treball social, pedagogia o psicopedagogia, entre d’altres.

Per a més informació del projecte clica aquí.