19F: Cicle de conferències sobre “El Futuro del Empleo en Guatemala”

28/02/2023 | Internacional, Resilis

Aquest passat 19 de febrer es va celebrar el Cicle de Conferències sobre “El Futuro del Empleo en Guatemala, unes jornades organitzades en col·laboració amb la Fundació Duane Carter, la Universitat Popular de Guatemala, Fundació Resilis, Plataforma Educativa i la Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo i que es van dur a terme en format híbrid, presencialment al Centro de Formación de la Cooperación Española a la capital de La Antigua de Guatemala i en streaming.

Durant les jornades s’han pogut tractar diferents aspectes i temàtiques entorn al futur de la feina a Guatemala i ha comptat amb la intervenció de professionals del sector social, empreses i l’administració departamental entre d’altres. D’entre les temàtiques i activitats plantejades, s’ha tractat amb especial èmfasi el model laboral per competències professionals, un model que promou la integració laboral i l’accés a nous models laborals. De fet, el principal objectiu de la jornada era presentar els models laborals per competències i anaven dirigits a diferents actors de la societat per tal d’enfortir els models d’orientació laboral així com la inclusió de les persones amb discapacitat.

La trobada, també ha permès conèixer més i millor el mercat laboral guatemalenc i les necessitats socials d’aquest, i ha posat de manifest la necessitat de desenvolupar ocupacions dignes, formals i sostenibles a llarg termini que permetin generar un nou model de treball i desenvolupament econòmic a països com la pròpia Guatemala.

Des d’aquí donar les gràcies a totes les persones participants que ens han ajudat a compartir un exercici d’anàlisi, reflexió i avaluació del model de treball per competències en Guatemala així com a identificar les noves oportunitats i reptes dins d’aquest model per la inclusió de persones amb discapacitat. 

Amb el suport de: