La Fundació Resilis comença el projecte Solidigital 

06/03/2024 | Resilis

Resilis va començar el desembre de 2023 un nou projecte europeu, el Solidigital. 
 
L’equip del projecte es va trobar per la primera vegada al febrer 2024 a Barcelona on han celebrat la trobada inaugural del projecte. 
 
El projecte és fruit de la col·laboració transfronterera entre Andorra, Catalunya i França per digitalitzar els serveis socials i solidaris de suport a persones en situació de vulnerabilitat social a través de l’ús de 3 principals eines tecnològiques; Soliguía, Nidus i Reconnect. 
 
Aprofitar els avantatges de la digitalització per a reforçar les capacitats dels serveis solidaris de suport a la població en situació de pobresa és un nou desafiament que les entitats socials i les institucions públiques enfronten i que és cada vegada més possible gràcies a la innovació social. 
 
La fundació Resilis conscient de l’impacte que la innovació social pot tenir en les persones participa en el projecte realitzant un mapeig de la província de Girona. 
 
El mapeig també es portarà a terme als territoris transfronterers de Lleida i Barcelona ( Catalunya), Andorra i de Pyrenées Orientals, Arièja i Haute Garona (França) amb la finalitat de lluitar més eficaçment contra les situacions de vulnerabilitat i precarietat social. 
 
El projecte té una durada de tres anys gràcies al cofinançament de la Unió Europea, del programa Interreg- Poctefa.