Serveis de l’entitat
Desenvolupem projectes i programes per a l’atenció integral de joves i infants en situació de risc social i la defensa dels seus drets des d’una perspectiva comunitària i innovadora per millorar la seva qualitat de vida.
Serveis Residencials
Serveis residencials i d’acolliment
Serveis Tècnics
Serveis d’anàlisi, diagnòstic i valoració
Serveis Habitatge Social
Borsa d’habitatge i sostre 360
TIC Impulsa 3
Mentoria Social
Projectes de Mentoria
Serveis Coparticipats
UTE per gestionar IPIS i PIL
AFE
Acolliment familiar especialitzat
Serveis Residencials
CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa)
Atenen infants i joves de 0 a 18 anys amb tutela de la DGAIA i que cal separar de l’àmbit familiar de forma temporal. La seva estada s’estendrà fins que es resolguin els elements de risc, es trobi una família acollidora o per un projecte de vida autònom fora del centre.
Tenim serveis a les demarcacions de Girona, Barcelona, Tarragona i Terres de l’Ebre.
serveis
places
CREI (Centre Residencial d’Educació Intensiva)
Servei d’acolliment d’estada limitada per a joves de 12 a 18 anys tutelades per la DGAIA que presenten alteracions en la conducta i requereixen d’un recurs d’educació intensiva per donar resposta educativa i a les seves necessitats específiques.
Tenim serveis a les demarcacions de Girona, Barcelona i Tarragona.
serveis
places
CA (Centre d’Acollida)
Serveis residencial temporal per a joves de 12 a 18 anys en situació de risc social. La seva finalitat és elaborar el diagnòstic de la situació i risc de desemparament i proposar mesures d’atenció.
Tenim serveis a la demarcació de Girona.
servei
places
SPAAI (Servei de Primera Acollida i Atenció Integral)
Servei especialitzat que proporciona una primera acollida (allotjament, informació, assistència integral i manutenció) a menors d’edat estrangers nouvinguts a Catalunya sense referents familiars, així com la seva integració social i realitzat la valoració, orientació i prestació de suports en clau inclusiva. A més, ofereix integració social dels menors d’edat estrangers no acompanyats que es troben en situació de desemparament.
Tenim serveis a la demarcació de Terres de l’Ebre.
servei
places
Pisos Assistits (16-18 i +18)
Serveis adreçats a joves tutelats i extutelats de més de 16 anys en processos d’emancipació.
Tenim serveis a la demarcació de Girona.
serveis
places
Pisos Assistits (+18)
Serveis adreçats a joves tutelats i extutelats de més de 18 anys en processos d’emancipació.
Tenim serveis a la demarcació de Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre.
serveis
places
Serveis Tècnics
ETCA (Equip Tècnic Centre Acollida)
Realitza l’anàlisi i dignòstic de la situació o risc d’infants i joves acollits al CA Girona i Oikia respecte a les seves famílies, per fer una proposta de mesura de protecció més adient.
Disposem de serveis tècnics a la demarcació de Girona.
EVAMI (Equip de Valoració de Maltractament Infantil)
Realitza valoració i informa dels casos de maltractament o sospita de maltractament infantils/juvenils detectats a l’àmbit sanitari.
Disposem de serveis tècnics a la demarcació de Girona.
Serveis Coparticipats
Juntament amb la Fundació Mercè Fontanilles hem constituït una UTE per la gestió de:
PIL (Programa d’Inserció Laboral)
Servei que vol donar resposta residencial, educativa-formativa, laboral i documental
a joves de 16 a 21 anys, tutelats i extutelats, que un cop finalitzat l’ensenyament obligatori, veuen dificultada la seva immersió i els aboquen a aspiracions professionals molt limitades.
Tenim serveis a les demarcacions de Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona.
Per a més informació clica aquí
serveis
places
IPIS (Itineraris Personalitzats d’Inserció Social)
Es tracta d’un servei educatiu, destinat a generar un context favorable que ofereix als i les joves la possibilitat de treballar, d’una manera individual el seu projecte de futur.
Oferim serveis a les demarcacions de Girona, Barcelona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.
places
ates@s
CREI Andorra
Servei d’acolliment temporal diürn i/o residencial per a joves de 12 a 18 anys derivats des dels serveis de protecció a la infància i adolescència del Govern d’Andorra. Les persones joves ateses presenten alteracions en la conducta i requereixen d’un recurs d’educació intensiva per donar resposta educativa i a les seves necessitats específiques.
places
ates@s
SEVAP
Servei de valoració i seguiment de la prestació econòmica a joves extutelats. És un servei que es va posar en funcionament al setembre de 2022.
Compta amb 7 punts d’atenció (Barcelona ciutat i metropolitana, Barcelona comarques, Girona, Lleida, Taragona i Terres de l’Ebre).
Expedients en seguiment
Noves sol·licituds
Mentoria Social
Projecte Sapere Aude
Sapere Aude és un projecte de mentoria social que treballa per la millora del rendiment escolar i la integració social de joves en acolliment residencial. Si vols formar part de la 8a edició, i vols viure l’experiència de la mentoria, no ho dubtis i forma part del projecte!
Busquem persones que tinguin ganes de participar de forma voluntària en aquest projecte de mentoria per a joves en acolliment residencial d’entre 12 i 22 anys durant el curs escolar (de setembre a juny).
Requisits:
- Ser major de 18 anys
- Comprometre’s a col·laborar durant la totalitat del projecte (9 mesos)
- Participar en una formació inicial de 6-8 hores (dates a concretar)
- Busquem perfils variats: Titulats/des, graduats/des, professionals en diversos oficis, persones que estiguin jubilades o prejubilades, estudiants universitaris de qualsevol matèria i altres professionals…
- Persones empàtiques, sociables, dinàmiques i comunicatives, motivades per acompanyar a un/a jove en el seu procés de millora acadèmica i inclusió social
- Certificat de delictes de naturalesa sexual vigent
- Dedicació de 2 hores setmanals al projecte
- Format mixte de trobades: presencials i telemàtiques
- Seguiment i suport per part de l’equip tècnic del projecte de forma individual
- Participació en tres reunions grupals d’avaluació + Trobada final, celebració conjunta en finalitzar el curs
Per a més informació podeu contactar amb nosaltres mitjançant el formulari d’inscripció o bé trucant al: 648 93 47 99 o al 696 76 58 15
Projecte Anglès sobre Rodes
El projecte Anglès sobre rodes vol connectar una oportunitat amb una necessitat. Girona s’ha convertit en l’últim any en un destí per a ciclistes estrangers que realitzen estades llargues a la ciutat. De forma natural aquest grup tendeix relacionar-se entre si amb la mateixa comunitat de ciclistes amb qui comparteixen interessos i idioma.
Per altra banda, existeix un col·lectiu important d’adolescents de secundària amb necessitats de millora del seu anglès i sense possibilitat d’accedir a recursos privats de reforç.
El projecte “Anglès sobre rodes” vol connectar aquestes dues realitats, promovent el voluntariat entre el col·lectiu de ciclistes per tal que participin d’una acció d’intercanvi solidària durant la seva estada a la ciutat.
L’acció consistiria a fer un voluntariat lingüístic consistent en conversa/classes d’anglès a adolescents joves d’instituts de Girona que vulguin millora el seu nivell d’anglès. Entenem l’acció com un benefici mutu tant pel col·lectiu dels ciclistes com per al dels adolescents.
Ets un o una ciclista angloparlant que està un mínim de tres mesos a la ciutat de Girona i qui vol participar en una activitat de voluntariat?
T’agradaria ajudar joves estudiants de secundària a millorar el seu anglès?
Si creus que això podria ser del teu interès, aquí hi trobaràs més informació del projecte i el formulari d’inscripció!
Projecte Meraki
MERAKI és una paraula grega que vol dir “fer les coses amb tot l’amor” i és el nom d’un projecte que et vol acompanyar al llarg de 6 mesos per tal d’oferir-te un suport en l’acompanyament d’aspectes de vida quotidiana a través d’una relació de mentoria.
Aquesta mentoria et pot oferir:
- Un espai de confiança i una nova relació social sense prejudicis.
- Trobades setmanals de 2 hores.
- Suport i acompanyament en la vida diària.
- Noves maneres d’enfocar aspectes de vida
quotidiana des d’una experiència compartida. - Acompanyament a descobrir nous interessos i recursos que ofereix el territori.
Per a més informació podeu omplir el formulari de contacte.
Programa Català del Refugi (PCR)
Projectes Europeus
Projecte Domus Ludens
Domus Ludens és un projecte que va obtenir finançament europeu i té com a objectiu millorar – a través del joc, i en particular dels jocs de taula – el benestar subjectiu i l’adquisició d’habilitats dels joves en atenció residencial.
Jugar és un dret indiscutible per a tots els nens i joves i és una activitat bàsica en la vida i el desenvolupament global de les persones. Jugar és en la seva essència un fi en si mateix. A un nivell secundari, el joc també pot ser una eina amb la qual treballar habilitats transversals i millorar el benestar.
Projectes de Cooperació i Sensibilització
Infancia en Riesgo (Guatemala)
És un projecte de cooperació que té com a objectiu reduir la malnutrició infantil a la regió de Totonicapan (Guatemala). La seva implementació consisteix en enfortir i millorar les capacitats de la Unitat de Malnutrició de l’Hospital de Totonicapan.
En el marc del projecte es realitzen un seguit de tallers al mateix hospital a través dels quals s’atenen a un total de 200 famílies amb fills menors de 5 anys i que presentin desnutrició i/o a dones embarassades en risc, durant els 6 mesos d’execució del projecte. En paral·lel, es porta a terme un seguiment i avaluació de les famílies formades, recolzant-les durant 2 mesos en el procés d’eradicació de la malnutrició dels seus fills/es.
Projecte impulsat amb el suport de Fundación Utopia.
Organitzacions contraparts al territori: Asociación Armonia.
Chajinel (Catalunya)
És un projecte de sensibilització que promou una experiència formativa a través de l’arribada de professionals de salut materno-infantil amb titulació en infermeria de Centreamèrica i que col·laboren amb el projecte ‘Infancia en Riesgo‘ a Guatemala.
L’objectiu és fomentar un intercanvi que permeti que professionals de Centreamèrica i de Catalunya, comparteixin coneixements i eines de treball en l’àmbit de la salut materno-infantil i la lluita contra desnutrició crònica i les malalties que se’n deriven, i que aquest intercanvi enriqueixi ambdues realitats, alhora que els permetin sensibilitzar la ciutadania gironina.
Les persones seleccionades realitzen una estada de menys de 90 dies a Catalunya, realitzen xerrades, organitzen i assisteixen a formacions amb diferents agents de la ciutat i en acord amb la facultat d’infermeria de la UdG.
Projecte impulsat amb el suport de Fundación Utopia.
Col·labora amb nosaltres: Universitat de Girona (UdG)
UNICEF (Mèxic i Catalunya)
És un projecte d’assistència tècnica al sistema de protecció a la infància i adolescència a diferents estats de Mèxic amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’atenciódels centres d’acollida i incorporar alternatives a la institucionalització.