Espai jove per a extutelats

06/02/2024 | Resilis

Des de l’Espai Jove de FEPA, situat a les noves oficines de Fundació Resilis (c/Santiago Sobrequès, 8 de Girona), s’ha organitzat el Taller Clic –Iniciació a l’entorn digital-, en col·laboració amb Antigues Caixes Catalanes amb suport del BBVA.

El Taller té com a objectiu ajudar a la població atesa a disminuir la bretxa digital. Es centra en l’ús de mitjans digitals per relacionar-se amb la societat (bàsicament a través dels telèfons mòbils) o fer qualsevol tipus de gestió telemàtica, sobretot les més recurrents del seu dia a dia com per exemple les aplicacions idCAT, ClavePin, La Meva Salut, DGT, etc. Per poder gestionar temes recurrents com l’atur, el subsidi, la vida laboral, consultes i resultats mèdics, etc. El taller ha tingut una durada de 3 dies amb 2 hores de duració cada sessió.

El jovent extutelat ha pogut refrescar contingut com saber enviar un correu electrònic formal, adjuntar correus en còpia o correus en ocult; així com realitzar documents amb l’app corresponent passar-ho a pdf i adjuntar-ho al correu pertinent.

A més, han après a diferenciar les diferents administracions existents i quins documents pertanyen a cada administració, ja sigui Generalitat, Govern Central o Administració local. A part de situar cada App de certificació digital per a què servei.

S’ha fet incís en entendre i reconèixer la importància de les contrasenyes, com han de ser aquestes; així com poder mantenir el número de mòbil i el correu electrònic al llarg del seu procés de creixement.