Primer aniversari del CREI Andorra

29/09/2023 | General, Resilis

El Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI) d’Andorra va obrir les seves portes el 29 de setembre de 2022. Aquest centre forma part de la Fundació Mercè Fontanilles i de la Fundació Resilis.

Ara es compleix un any de la seva posada en marxa i la seva directora, Laura Campà, ens fa un balanç d’aquest any de recorregut, carregat de treball i de moltes experiències satisfactòries.

Aquest tipus de centre ha estat un recurs molt esperat donada la no existència fins al moment al Principat d’Andorra de cap servei d’aquestes característiques, fent que moltes persones joves del territori haguessin d’estar ingressades en centres terapèutics de Catalunya allunyades del seu entorn i de les seves famílies.

Aquest recurs disposa de dos serveis: el servei residencial d’atenció a joves de 12 a 18 anys i el servei de dia d’atenció a joves de 12 a 21 anys.

En aquest primer any hem atès un total de 6 joves en el servei residencial i 8 joves en el servei de dia. L’arribada dels nois i noies s’ha fet de forma progressiva, fet que ha propiciat poder portar a terme una òptima implantació del servei.

En el servei, hi ha un equip de 15 professionals multidisciplinaris: equip educatiu, auxiliar, psicologia, professorat… També comptem amb la figura del psiquiatre i de la infermera del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària.

Per molts anys!