20N: Dia Internacional dels Drets de la Infància i l’Adolescència

18/11/2022 | Infància i Adolescència, Resilis

El proper 20 de novembre es celebra el Dia Internacional dels Drets de la Infància i l’Adolescència, i per commemorar aquesta efemèride us compartim aquest petit vídeo que esperem que us agradi.

Els nostres drets, pels joves del CREI La Ginesta 

Amb motiu del Dia Internacional del Drets dels Infants, els joves del CREI La Ginesta detallen en aquest escrit els drets que consideren que no s’estan respectant en la seva situació i reclamen el seu dret a opinar i ser escoltats. 

  • Un dels drets més importants per reivindicar-nos és el d’expressar la nostra opinió i ser escoltats. Per aquest motiu, els nois i les noies del CREI la Ginesta, també volem dir la nostra i que se’ns escolti.
  • Creiem que tenim els mateixos drets que la resta dels nens i nenes. En algunes ocasions no es respecta aquesta igualtat i ens sentim discriminats. Molts cops ens jutgen per estar en un centre de menors i considerem que no hauria de ser així.
  • A continuació, valorem els drets que opinem que no s’estan respectant. Creiem que tenim dret a ser lliures i aquí no ho som. Un dels drets que més se’ns està vulnerant pel fet d’estar en un centre és el de la intimitat, ja que en conviure amb tantes persones no s’està respectant. El següent dret de què volem parlar és el dret a tenir contacte amb la nostra família. No podem estar amb els nostres pares i familiars, i això ens fa sentir tristos.
  • No tot és dolent, valorem que també tenim seguretat, menjar, llit, educació, salut (Física i mental), i un espai protegit.
  • Molts drets no els coneixem, i mai ningú ens ha informat sobre ells. La participació en el projecte Nahual ens ha brindat l’oportunitat de reflexionar i conèixer els nostres drets.